Obojica su rođeni na isti dan, što je bio razlog da se svakog 19. januara vide i to proslave.

Mensur u javnosti nije često pričao o odnosu sa legendarnim Lauševićem, a kada je njegov kolega napustio ovaj svet, podelio je dirljivu uspomenu.

Tokom pandemije korona virusa, zajedno su ležali u bolnici, soba do sobe, a evo po čemu Irfan pamti taj period.

Foto: Predrag Mitić

 

- Mi smo se svakog 19. januara, našeg rođendana, ako smo bili u mogućnosti, nalazili i zajedno provodili noć. Ne zbog toga da bi slavili, već zbog toga da bi skupili divne i pametne ljude zbog kojih smo se i mi dobro osećali. Poklanjali smo jedan drugom sitnice, kada smo obojica ležali od teškog oblika korone - započeo je priču glumac i nastavio:

Foto: B. Danilov

 

- Bili smo soba do sobe. Otišao je par dana pre mene i kada je odlazio rekao je: "Evo ti ovo za ova dva do tri dana", ali mi je ostavio nešto što me i danas podseća na njega. To je šolja sa velikim smajlijem iz koje ja pijem kafu svako jutro. Poklonio mi je za rođendan jedne žute čarape, ali to nije žuto, već fluorescentno žuto i štipa za oči kada se pogleda. On se smejao i rekao: "Ovo ćeš barem jednom da obučeš. Jedino ti, jer ne znam čoveka koji bi to obukao". Takav je bio Žarko - ispričao je Mensur za Kurir.

BONUS VIDEO: