Istaknuti glumac Žarko Laušević iza sebe je ostavio brojne uloge po kojima ćemo ga pamtiti, a život je proveo povučeno, bez preteranog eksponiranja u medijima. Brojne poznate ličnosti s bolom se opraštaju od popularnog Lauša.

Laušević je izrazio je želju da na večni počinak bude ispraćen baš onako kako je i živeo - tiho i povučeno.

Glumac je ostavio u amanet svojoj porodici da bude kremiran i da njegov ispraćaj bude u Beogradu. Insistirao je da sahrana prođe bez velikih ceremonija i govora, u najužem krugu bliskih ljudi, potvrdio je izvor za za Kurir. Laušević, koji je rođen na Cetinju, najveći deo svoje karijere proveo je vezan za Beograd, te ne čudi njegova želja.

Foto: G. Marković

 

Posebna veza glumca i Beograda često se komentarisala, budući da je rođeni Cetinjanin, o čemu je jednom prilikom govorio - "Za mene u Beogradu tvrde da sam Crnogorac. U Crnoj Gori kažu - Beograđanin. Otac, eto, naučno dokazuje da smo Srbi. A ja, kao Cetinjanin, zebem od mnogo mišljenja. Volim i da svima dam za pravo. Volim i kad me nađu još negde. A najviše volim kad me nema nigde", objasnio je ranije Žarko.

U čast dramskog umetnika biće održana komemoracija, na kojoj će govoriti prijatelji i kolege, a svi poštovaoci njegovog lika i dela moći će da se oproste od njega. Datum i vreme naknadno će saopštiti Jugoslovensko dramsko pozorište, koja je bila njegova matična scena od 1982. godine, kada je otpočela njegova bogata karijera, do 1994.

Pored glume, pokazao je i veliki literarni talenat. Objavio je četiri knjige - "Godina prođe, dan nikad", "Druga knjiga", "Sve prođe, pa i doživotna" i "Padre, idiote". U ovim delima, koja su izazvala veliko interesovanje javnosti, glumac je iskreno i bez zadrške govorio o svom životu, te poštovaocima svoje umetnosti dao uvid u sve ono što ga je tištilo godinama.

BONUS VIDEO: