Истакнути глумац Жарко Лаушевић иза себе је оставио бројне улоге по којима ћемо га памтити, а живот је провео повучено, без претераног експонирања у медијима. Бројне познате личности с болом се опраштају од популарног Лауша.

Лаушевић је изразио је жељу да на вечни починак буде испраћен баш онако како је и живео - тихо и повучено.

Глумац је оставио у аманет својој породици да буде кремиран и да његов испраћај буде у Београду. Инсистирао је да сахрана прође без великих церемонија и говора, у најужем кругу блиских људи, потврдио је извор за за Курир. Лаушевић, који је рођен на Цетињу, највећи део своје каријере провео је везан за Београд, те не чуди његова жеља.

Фото: Г. Марковић

 

Посебна веза глумца и Београда често се коментарисала, будући да је рођени Цетињанин, о чему је једном приликом говорио - "За мене у Београду тврде да сам Црногорац. У Црној Гори кажу - Београђанин. Отац, ето, научно доказује да смо Срби. А ја, као Цетињанин, зебем од много мишљења. Волим и да свима дам за право. Волим и кад ме нађу још негде. А највише волим кад ме нема нигде", објаснио је раније Жарко.

У част драмског уметника биће одржана комеморација, на којој ће говорити пријатељи и колеге, а сви поштоваоци његовог лика и дела моћи ће да се опросте од њега. Датум и време накнадно ће саопштити Југословенско драмско позориште, која је била његова матична сцена од 1982. године, када је отпочела његова богата каријера, до 1994.

Поред глуме, показао је и велики литерарни таленат. Објавио је четири књиге - "Година прође, дан никад", "Друга књига", "Све прође, па и доживотна" и "Падре, идиоте". У овим делима, која су изазвала велико интересовање јавности, глумац је искрено и без задршке говорио о свом животу, те поштоваоцима своје уметности дао увид у све оно што га је тиштило годинама.

БОНУС ВИДЕО: