Lea Kiš tvrdi da nije imala dobar odnos sa nekadašnjim prvim čovekom Radio-televizije Srbije, pokojnim Aleksandrom Tijanićem.

- Imali smo neke neraščišćene račune kada mi je bio urednik na TV Politici. Kada smo se sreli na RTS u hodniku, rekao mi je: "Bez obzira na to što si otišla sa TV Politike i vratila na RTS, ja te nikad neću oterati. Sama ćeš otići jer ćeš imati manju platu od čistačice. Tako je i bilo. Ja sam pet godina dobijala sve manju i manju platu, ali me nije skidao sa ekrana, bio je prezadovoljan mojim rezultatima. Kada sam otišla, imala sam 11.000 dinara platu - ispričala je Lea u "Blic žena studiju".

Podsetimo, Lea je pre nekoliko dana ušla u sukob sa voditeljkama koje su na to mesto došle nakon učešća u rijalitiju, pošto je rekla da to nisu njene koleginice.

Foto: ATA images

 

 

- Izgubio se kriterijum u našem poslu. One su postojale i ranije, pa su dobijale na kašičicu tu pažnju. Znalo se šta se može, a šta ne može. Nemojte mi reći da neko može da ode u rijaliti i da posle dve godine kaže meni 'zdravo koleginice' jer je dobila emisiju, a jedino što je uradila u životu bilo je da je spavala sa deset muškaraca i na taj način dobila zvanje televizijskog voditelja - rekla je Lea.

- To je sramotno za našu profesiju, onda imate tabloide koji to podrže i vi posle dve godine pomislite da je moguće da neko bez znanja dobije priliku da nešto predstavlja na ekranu, bilo koja televizija, sa nacionalnom frekvencijom, privatnom, nije bitno bitno je da smo mi sami učinili to da naša profesija više ne postoji i da je televizijski novinar profesija koju može da radi svako - ispričala je Lea Kiš u emisiji "Ispovest".

BONUS VIDEO: