Peri je pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi krajem prošlog meseca, a u petak je bila njegova sahrana na Forest Lawn Memorial Parku u Los Anđelesu.

Foto: Profimedia

 

 

Na sahranu Metjua Perija osim porodice došle su i kolege iz kultne serije "Prijatelji". NJegovu umrlicu dobio je The Blast na kojoj piše kako je uzrok smrti zvezde "odložen" jer se Metjuov toksikološki izveštaj i dalje čeka.

Prvobitna analiza pokazala je da nije bilo metamfetamina ili fentanila u njegovom telu kada je umro, ali za ostale droge potrebno je ozbiljnije testiranje. Čekanje takvog nalaza može da potraje nedeljama, ali bliske osobe tvrde da je pre smrti bio "čist" i trezan.

Foto: Profimedia

 

 

U umrlici se takođe nalaze podaci da je njegov očuh Kit Morison dao informacije istražiteljima. Takođe, navedeno je da je radio u industriji "zabave", a kao njegovo zanimanje je navedeno "glumac".

Kad su istražitelji stigli u Metjuovu kuću, nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lekove na recept koji su bili prikladno označeni.

Foto: Profimedia

 

 

Holivudski glumac sahranjen je pored Keri Fišer, Debi Rejnolds, Majkla Klarka Dankana i Ronija DŽejmsa Dija, pa je možda ovo jedan od razloga za privatnost.

NJegovi prijatelji i porodica osnovali su u njegovu čast "Matthew Perry Foundation" za pomoć onima koji se bore sa zavisnošću.

BONUS VIDEO: