On se tereti da je 15. januara, vozeći pod dejstvom alkohola, na Bezdanskom putu automobilom usmrtio Davida Mormera (13), koji je od zadobijenih povreda vrlo brzo preminuo u somborskoj bolnici.

- U kaznu mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru počev od 15. januara do 2. novembra ove godine. Istom presudom, izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od četiri godine, računajući od pravosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u trajanje mere - kažu u Višem sudu u Somboru.

Kako smo tada pisali, David se vraćao od druga, igrali su se poslednjeg dana zimskog raspusta i pred mrak je krenuo kući.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

- Navodno su mu drugari rekli da siđe sa bicikla, da ga gura pored puta jer vozila Bezdanskim putem idu jako brzo. On je to i uradio, ali bahatog vozača nije mogao da izbegne - pričale su komšije porodice Mormer.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

Andrej G. uhapšen je pet sati posle nesreće i ustanovljen mu je alkohol u krvi, nešto ispod jednog promila, dok je na narkotike bio negativan.

On je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

BONUS VIDEO: