Он се терети да је 15. јануара, возећи под дејством алкохола, на Безданском путу аутомобилом усмртио Давида Мормера (13), који је од задобијених повреда врло брзо преминуо у сомборској болници.

- У казну му се урачунава и време проведено у притвору почев од 15. јануара до 2. новембра ове године. Истом пресудом, изречена му је и мера забране управљања моторним возилом Б категорије у трајању од четири године, рачунајући од правоснажности пресуде, с тим да се време проведено на издржавању казне затвора не урачунава у трајање мере - кажу у Вишем суду у Сомбору.

Како смо тада писали, Давид се враћао од друга, играли су се последњег дана зимског распуста и пред мрак је кренуо кући.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

- Наводно су му другари рекли да сиђе са бицикла, да га гура поред пута јер возила Безданским путем иду јако брзо. Он је то и урадио, али бахатог возача није могао да избегне - причале су комшије породице Мормер.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Андреј Г. ухапшен је пет сати после несреће и установљен му је алкохол у крви, нешто испод једног промила, док је на наркотике био негативан.

Он је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривична дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди.

БОНУС ВИДЕО: