Dva rudara, D.R. (43) i LJ.B. (53) su stradala u rudniku Lubnica kod Zaječara, dok je lakše povrede zadobio Slobodan Nikolić. On je pokušao da im pomogne, ali uzalud.

- Izuzetno mi je teško, popio sam i lek i ne mogu do dođem sebi. Ništa ne pomaže. Sva trojica smo bili unutra i radili u delu gde se ugalj separatiše, morao bi da vam nacrtam kako to izgleda jako je teško za objasniti. Mene je bukvalno delila minuta da ne nastradam kao i kolege. U tom delu je ugalj i isprazni se određena količina uglja koja sama odlazi, mi to radimo u cevi. Ušli smo unutra zbog tog uglja koji je morao da se iskopa. Jao, verujte ne želim ni da se prisećam više cele te scene - rekao je Slobodan Nikolić.

Uspeo je da uhvati konopac prilikom zatrpavanja koji su mu kolege bacile. Konopcem je bio vezan za jednu ruku, a drugi kraj konopca na površini su držale ostale kolege.

- Ka­ko sam se ose­ćao? Pa ka­ko mo­že da izgle­da ka­da si za­tvo­ren u ce­vi?! Jed­na ru­ka mi je bi­la čvr­sto ve­za­na ko­no­p­cem i u tim mo­men­ti­ma sam sa­mo ose­ćao bol u toj ru­ci. Sa­da me vi­še ni ru­ka ne bo­li - kazao je Slobodan.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".