Два рудара, Д.Р. (43) и Љ.Б. (53) су страдала у руднику Лубница код Зајечара, док је лакше повреде задобио Слободан Николић. Он је покушао да им помогне, али узалуд.

- Изузетно ми је тешко, попио сам и лек и не могу до дођем себи. Ништа не помаже. Сва тројица смо били унутра и радили у делу где се угаљ сепаратише, морао би да вам нацртам како то изгледа јако је тешко за објаснити. Мене је буквално делила минута да не настрадам као и колеге. У том делу је угаљ и испразни се одређена количина угља која сама одлази, ми то радимо у цеви. Ушли смо унутра због тог угља који је морао да се ископа. Јао, верујте не желим ни да се присећам више целе те сцене - рекао је Слободан Николић.

Успео је да ухвати конопац приликом затрпавања који су му колеге бациле. Конопцем је био везан за једну руку, а други крај конопца на површини су држале остале колеге.

- Ка­ко сам се осе­ћао? Па ка­ко мо­же да изгле­да ка­да си за­тво­рен у це­ви?! Јед­на ру­ка ми је би­ла чвр­сто ве­за­на ко­но­п­цем и у тим мо­мен­ти­ма сам са­мо осе­ћао бол у тој ру­ци. Са­да ме ви­ше ни ру­ка не бо­ли - казао је Слободан.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".