- U obrazovnim ustanovama Dan žalosti obeležava se minutom ćutanja na prvom času nastave, a program nastave muzičkog obrazovanja prilagođava se Danu žalosti. Ustanove u oblasti kulture obavezne su da svoje programe otkažu ili prilagode Danu žalosti. Dan žalosti u sportskim halama, na stadionu i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije i zastava sportskih klubova i udruženja. Za vreme Dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima i u ugostiteljskim i drugim lokalima -navodi se u odluci o proglašenju Dana žalosti.

Kako je "Blic" već pisao do nesreće je došlo tokom radova na čišćenju zalapljenog uglja na obodima bunkera na čemu su bila nagažovana tri rudara, navodi se u preliminarnom izveštaju. Rudari su tokom otkopavanja oboda jedan za drugim naprasno propali krozugalj.

Još jedan od radnika Slobodan Nikolić zadobio je lakše povrede.

Istog dana kada se dogodila nesreća tokom popodneva mesto nesreće obišla je i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Pomoć grada porodicama nastradalih radnika obećao je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".