- У образовним установама Дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се Дану жалости. Установе у области културе обавезне су да своје програме откажу или прилагоде Дану жалости. Дан жалости у спортским халама, на стадиону и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или на пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова и удружења. За време Дана жалости је забрањено емитовање народне и забавне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима и у угоститељским и другим локалима -наводи се у одлуци о проглашењу Дана жалости.

Како је "Блиц" већ писао до несреће је дошло током радова на чишћењу залапљеног угља на ободима бункера на чему су била нагажована три рудара, наводи се у прелиминарном извештају. Рудари су током откопавања обода један за другим напрасно пропали крозугаљ.

Још један од радника Слободан Николић задобио је лакше повреде.

Истог дана када се догодила несрећа током поподнева место несреће обишла је и министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић.

Помоћ града породицама настрадалих радника обећао је и градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".