U većem delu zemlje trotoari su mokri ili samo vlažni i klizavi. Moguća su klizišta. Ponegde ima i magle. Neke trajektne, brodske i katamaranske linije su obustavljene, javlja HAK. Na brojnim putevima ima odrona i oborenog drveća.

U Dalmacije se usled orkanskog juga u pojedinim delovima izlilo more i potopilo šetališta, okolne objekte i puteve. Poplavile su i rive u Zadru, Šibeniku, Splitu...

Kiša i nevreme poharali su Istru, Dalmaciju, Kvarner... Čitaoci hrvatskim medijima javljaju da putevi "plivaju".

 

 

- Odavno sam ovde, ali nikad nisam video ovo, ovakvu poplavu. U jednom trenutku put i more su bili kao jedno. Strašno. - kaže za 24sata čitalac sa Krka.

Foto: Tanjug/HINA/Mario Strmotić

 

Foto: Tanjug/HINA/Mario Strmotić

 

Plimni talas nosio je automobile na splitskoj Zenti, ispred nekadašnjeg noćnog kluba.

Vatrogasci imaju intervencije duž obale, od Istre do Dubrovnika, prenose hrvatski mediji.

 

 

U prekidu je pomorski saobraćaj.

Visok nivo mora izazvao je velike probleme u Splitu. Bačvice su poplavljene što je izazvalo velike probleme za lokale na šetalištu.

 

 

Pojedini automobili su završili u moru.

U Novigradu ribe plivaju po ulicama, prenosi HRT.

 

 

Kako javlja Dalmacija Danas na celom području Dalmacije duva jak i vrlo jak jugo. Najjači udari vetra su na području Splita i iznose oko 100 kilometara na sat, a prema upozorenju DHMZ-a mogući su udari i do 120km/h. S obzirom na to da je zaštićenost luka u Dalmaciji od južnih i jugozapadnih vetrova uglavnom mala, brojne su se uvale jutros našle pod morem. Među njima je i splitska Riva i Matejuška.

BONUS VIDEO:

(Blic)