У већем делу земље тротоари су мокри или само влажни и клизави. Могућа су клизишта. Понегде има и магле. Неке трајектне, бродске и катамаранске линије су обустављене, јавља ХАК. На бројним путевима има одрона и обореног дрвећа.

У Далмације се услед орканског југа у појединим деловима излило море и потопило шеталишта, околне објекте и путеве. Поплавиле су и риве у Задру, Шибенику, Сплиту...

Киша и невреме похарали су Истру, Далмацију, Кварнер... Читаоци хрватским медијима јављају да путеви "пливају".

 

 

- Одавно сам овде, али никад нисам видео ово, овакву поплаву. У једном тренутку пут и море су били као једно. Страшно. - каже за 24сата читалац са Крка.

Фото: Танјуг/ХИНА/Марио Стрмотић

 

Фото: Танјуг/ХИНА/Марио Стрмотић

 

Плимни талас носио је аутомобиле на сплитској Зенти, испред некадашњег ноћног клуба.

Ватрогасци имају интервенције дуж обале, од Истре до Дубровника, преносе хрватски медији.

 

 

У прекиду је поморски саобраћај.

Висок ниво мора изазвао је велике проблеме у Сплиту. Бачвице су поплављене што је изазвало велике проблеме за локале на шеталишту.

 

 

Поједини аутомобили су завршили у мору.

У Новиграду рибе пливају по улицама, преноси ХРТ.

 

 

Како јавља Далмација Данас на целом подручју Далмације дува јак и врло јак југо. Најјачи удари ветра су на подручју Сплита и износе око 100 километара на сат, а према упозорењу ДХМЗ-а могући су удари и до 120км/х. С обзиром на то да је заштићеност лука у Далмацији од јужних и југозападних ветрова углавном мала, бројне су се увале јутрос нашле под морем. Међу њима је и сплитска Рива и Матејушка.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)