Glumac Aljoša Vučković izgradio je blistavu glumačku karijeru maestralo odigranim ulogama u brojnim domaćim serijama i filmovima. Nedavno je imao ozbiljne zdravstvene probleme zbog kojih se povukao sa glumačke scene i posvetio se sebi.

On je godinama u braku sa Editom, suprugom koja mu je tokom života, ali i borbe sa opakom bolesti bila velika podrška. Iako veoma popularan Aljoša je retko kada u javnosti govorio o privatnom životu poštujući odluku njegove supruge da se ne eksponira u javnosti.

Foto: V. Danilov

 

 

Retki su bili trenuci kada smo imali prilike da ih zajedno vidimo na crvenom tepihu, pa mnogi ne znaju kako izgleda žena s kojom je glumac proveo decenije života. 

NJegovo srce je pre više od pola veka osvojila Beograđanka Edita, koja je radila kao profesorka i prevodilac. Iako je on tada bio jedan od najpoželjijih glumaca Editi nije bilo potrebno mnogo vremena da ga opčini svojom lepotom i manirima.

Iako su oni od samog početka svoju ljubav čuvali iza zatvorenih vrata neke činjenice iz života poznatog glumaca znaju se u javnosti.  Aljoša i Edita imaju dve ćerke. U jednom intervjuu navedeno je da se starija Leana bavi glumom, dok sedam godina mlađa Sara svira klavir.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

Uprkos činjenici da je veoma poznat malobrojne su fotografije koje mogu da posvedoče o tome kako njegova supruga izgleda.

Na Instagramu se može pronaći jedna zajednička fotografija snimljena 2004. za Bazar. Žive u mirnoj ulici ispod Topčiderske zvezde, a životni prostor opremili su po svojoj meri, sa mnogo ukusa.

− Zahvaljujući pokojnom dedi moje supruge, koji je pre šezdeset godina napravio kućicu na Topčiderskoj zvezdi, u kraju punom zelenila, adaptirali smo svojim sredstvima potkrovlje koje ljubomorno čuvamo za sebe. To nije prostor za prikazivanje već za življenje. Uklopili smo stari i novi stil, već prema postojećim okolnostima, i vrlo smo srećni što smo uopšte imali šta da adaptiramo. Ispred kuće je prelepa bašta – otkrio je glumac jednom zgodom.

Foto: ATA Images

 

 

Istom prilikom Aljoša je ispričao i da obožava da kuva.

− Jedva čekam da supruga ode na posao i da ostanem sam u kuhinji. Pripremam dobro sva jela, kuvana naročito. Moja kuhinja je stekla dosta poklonika, a i prijatelji često navrate.

Pohvale za uvek besprekoran izgled, rekao je, pripadaju supruzi.

− Ona mi pomaže u odabiru odeće. Ja sam malo „prekomotan“ po tom pitanju. Volim sportsku odeću. Za zaista elegantnu garderobu čovek danas mora da potroši čitavo bogatstvo, a ja ga nemam.

BONUS VIDEO: