Глумац Аљоша Вучковић изградио је блиставу глумачку каријеру маестрало одиграним улогама у бројним домаћим серијама и филмовима. Недавно је имао озбиљне здравствене проблеме због којих се повукао са глумачке сцене и посветио се себи.

Он је годинама у браку са Едитом, супругом која му је током живота, али и борбе са опаком болести била велика подршка. Иако веома популаран Аљоша је ретко када у јавности говорио о приватном животу поштујући одлуку његове супруге да се не експонира у јавности.

Фoто: В. Данилов

 

 

Ретки су били тренуци када смо имали прилике да их заједно видимо на црвеном тепиху, па многи не знају како изгледа жена с којом је глумац провео деценије живота. 

Његово срце је пре више од пола века освојила Београђанка Едита, која је радила као професорка и преводилац. Иако је он тада био један од најпожељијих глумаца Едити није било потребно много времена да га опчини својом лепотом и манирима.

Иако су они од самог почетка своју љубав чували иза затворених врата неке чињенице из живота познатог глумаца знају се у јавности.  Аљоша и Едита имају две ћерке. У једном интервјуу наведено је да се старија Леана бави глумом, док седам година млађа Сара свира клавир.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @showbizz_fotke

 

Упркос чињеници да је веома познат малобројне су фотографије које могу да посведоче о томе како његова супруга изгледа.

На Инстаграму се може пронаћи једна заједничка фотографија снимљена 2004. за Базар. Живе у мирној улици испод Топчидерске звезде, а животни простор опремили су по својој мери, са много укуса.

− Захваљујући покојном деди моје супруге, који је пре шездесет година направио кућицу на Топчидерској звезди, у крају пуном зеленила, адаптирали смо својим средствима поткровље које љубоморно чувамо за себе. То није простор за приказивање већ за живљење. Уклопили смо стари и нови стил, већ према постојећим околностима, и врло смо срећни што смо уопште имали шта да адаптирамо. Испред куће је прелепа башта – открио је глумац једном згодом.

Фото: ATA Images

 

 

Истом приликом Аљоша је испричао и да обожава да кува.

− Једва чекам да супруга оде на посао и да останем сам у кухињи. Припремам добро сва јела, кувана нарочито. Моја кухиња је стекла доста поклоника, а и пријатељи често наврате.

Похвале за увек беспрекоран изглед, рекао је, припадају супрузи.

− Она ми помаже у одабиру одеће. Ја сам мало „прекомотан“ по том питању. Волим спортску одећу. За заиста елегантну гардеробу човек данас мора да потроши читаво богатство, а ја га немам.

БОНУС ВИДЕО: