U današnjoj pucnjavi na Čukarici oko 17 časova je ranjen mladić I.A. (28) koji je prebačen u Urgentni centar zbog šest metaka koje je dobio u stomak. Policija je momentalno pokrenula akciju "VIhor", sa dugim cevima su zaustavljana vozila, zatvoren je bio deo grada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Uviđaj je obavilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, i u toku je prikupljanje dokaza, skidaju se snimci sa kamere i pribavljaju drugi tragovi u cilju rasvetljavanja ovog krivicnog dela. Inače, ime ranjenog se pominje u slučaju ubistva u porti crkve u Vraniću 2015. kada je ubijen Saša Joksić (39).

Joksić je ubijen tokom letnjeg vašara u Vraniću, u trenutku kada je dvojicu pijanih mladića opomenuo da ne uriniraju u dvorištu crkve. Petković i I. A. su tada nasrnuli na njega, a tokom rvanja jedan od njih je izvukao nož i njime ubo Joksića direktno u srce.

Za ovaj zločin su optuženi Marko Petković i I. A. Suđenje su pratile brojne kontroverze, najpre što je sud nakon godinu dana od hapšenja pustio I. A. iz pritvora, a nakon 30 meseci i Petkovića, uz obrazloženje da postupak mogu da prate braneći se sa slobode. I. A. je ubrzo pobegao u Austriju, gde je uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a potom deportovan u Srbiju jer je utvrđeno da je za njim raspisana poternica.

Suđenje za ovaj postupak je počelo ponovo 2018. godine na početku ponovljenog postupka optuženi mladići su ponovili da nisu krivi, a potom su, zajedno sa braniocima, najavili da će na sledećem pretresu prvi put da iznesu odbrane, jer su se tokom prethodnog postupka branili ćutanjem. Od krivičnog gonjenja I. A. odustalo se 2020. godine.

BONUS VIDEO

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".