У данашњој пуцњави на Чукарици око 17 часова је рањен младић И.А. (28) који је пребачен у Ургентни центар због шест метака које је добио у стомак. Полиција је моментално покренула акцију "ВИхор", са дугим цевима су заустављана возила, затворен је био део града.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Увиђај је обавило Више јавно тужилаштво у Београду, и у току је прикупљање доказа, скидају се снимци са камере и прибављају други трагови у циљу расветљавања овог кривицног дела. Иначе, име рањеног се помиње у случају убиства у порти цркве у Вранићу 2015. када је убијен Саша Јоксић (39).

Јоксић је убијен током летњег вашара у Вранићу, у тренутку када је двојицу пијаних младића опоменуо да не уринирају у дворишту цркве. Петковић и И. А. су тада насрнули на њега, а током рвања један од њих је извукао нож и њиме убо Јоксића директно у срце.

За овај злочин су оптужени Марко Петковић и И. А. Суђење су пратиле бројне контроверзе, најпре што је суд након годину дана од хапшења пустио И. А. из притвора, а након 30 месеци и Петковића, уз образложење да поступак могу да прате бранећи се са слободе. И. А. је убрзо побегао у Аустрију, где је ухапшен због другог кривичног дела, а потом депортован у Србију јер је утврђено да је за њим расписана потерница.

Суђење за овај поступак је почело поново 2018. године на почетку поновљеног поступка оптужени младићи су поновили да нису криви, а потом су, заједно са браниоцима, најавили да ће на следећем претресу први пут да изнесу одбране, јер су се током претходног поступка бранили ћутањем. Од кривичног гоњења И. А. одустало се 2020. године.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".