Svedoci navode da je žena očito zakasnila na let za budući da je mahala pilotu. Čini se da se, s obzirom na to da je stajala ispod desnih vrata aviona, nadala da će se ona otvoriti. Jedan od svedoka Denis Bilik opisao je događaj kao "blagi haos", piše NZHerald.

Drugi navode da je "sreća što je pilot bio upozoren o tome šta se događa ili ju je sam uočio i ugasio motor aviona". Sajmon Hejls je bio u avionu i video šta se događa. Navodi da je putnica "očito propustila let i odlučila da ga još uvek može uhvatiti".

Opisao je kako se "progurala pored osoblja na vratima, otrčala na pistu i potrčala do aviona". Iznenadilo ga je što je putnica stigla tako daleko na pistu, a da je niko nije zaustavio. Letovi na aerodromu bili su zadržani 10 minuta pre nego što su se normalizovali.

Ženi nije bilo dopušteno da se ukrca u avion koji je odleteo bez nje. Uhapšena je i optužena zbog trčanja po pisti i ugrožavanja sebe i drugih. Predstavnik australijske savezne policije rekao je da je ženi odbijeno puštanje uz kauciju. Očekuje se da će pred sud biti izvedena u petak.

BONUS VIDEO: