Сведоци наводе да је жена очито закаснила на лет за будући да је махала пилоту. Чини се да се, с обзиром на то да је стајала испод десних врата авиона, надала да ће се она отворити. Један од сведока Денис Билик описао је догађај као "благи хаос", пише NZHerald.

Други наводе да је "срећа што је пилот био упозорен о томе штa се догађа или ју је сам уочио и угасио мотор авиона". Сajмон Хejлс је био у авиону и видeо штa се догађа. Наводи да је путница "очито пропустила лет и одлучила да га још увек може ухватити".

Описао је како се "прогурала поред особља на вратима, отрчала на писту и потрчала до авиона". Изненадило га је што је путница стигла тако далеко на писту, а да је нико није зауставио. Летови на аеродрому били су задржани 10 минута пре него што су се нормализовали.

Жени није било допуштено да се укрца у авион који је одлетео без ње. Ухапшена је и оптужена због трчања по писти и угрожавања себе и других. Представник аустралијске савезне полиције рекао је да је жени одбијено пуштање уз кауцију. Очекује се да ће пред суд бити изведена у петак.

БОНУС ВИДЕО: