Učiteljica u OŠ "Braća Jerković" u Železniku u Beogradu navodno je povukla jednog učenika četvrtog razreda za kapuljaču zbog čega je suspendovana. Kolektiv ove ustanove obustavio je nastavu u znak podrške koleginici.

- Učiteljica je navodno povukla jedno dete za kapuljaču. Ona im je bila na zameni, četvrti razred je u pitanju. Rekla im je da ne napuštaju učionicu, a to dete se oglušilo o to i onda ga je ona povukla. Dete je kući došlo uplakano i prijavilo je roditeljima, a učiteljicina priča je bila nešto drugačija. Roditelji su to prijavili i ona je suspendovana. Preko roditeljskih grupa je stiglo obaveštenje da nastavnici neće držati nastavu i da ne šaljemo decu u školu - , rekla je jedna majka čije dete pohađa ovu školu.

Dodaje i da je samo jedna učiteljica držala nastavu.

- Koleginica je suspendovana automatski po prijavi roditelja, bez ikakvog utvrđivanja činjeničnog stanja, jer "to je po zakonu". Ovo nije samo podrška koleginici već vapaj prosvetnih radnika za prestankom poniženja i neuvažavanja naše profesije i našeg položaja, u nadi da će se u sistemu obrazovanja realizovati nove reforme, koje će zaštiti prava prosvetnog radnika onako kako on to zaslužuje, bez omalovažavanja ili dovođenja u veoma tešku situaciju, kako profesionalno tako i psihološki - , naveo je kolega suspendovane učiteljice u pismu Kuriru.

U školi su rekli da neće davati saopštenja, već da će "saopštenje ići preko Ministarstva prosvete". Odgovori od Ministarstva prosvete nisu dobijeni do objavljivanja ovog teksta.

Podsetimo, u ovoj školi se sredinom oktobra pojavila šuga.

(Kurir)

BONUS VIDEO: