Учитељица у ОШ "Браћа Јерковић" у Железнику у Београду наводно је повукла једног ученика четвртог разреда за капуљачу због чега је суспендована. Колектив ове установе обуставио је наставу у знак подршке колегиници.

- Учитељица је наводно повукла једно дете за капуљачу. Она им је била на замени, четврти разред је у питању. Рекла им је да не напуштају учионицу, а то дете се оглушило о то и онда га је она повукла. Дете је кући дошло уплакано и пријавило је родитељима, а учитељицина прича је била нешто другачија. Родитељи су то пријавили и она је суспендована. Преко родитељских група је стигло обавештење да наставници неће држати наставу и да не шаљемо децу у школу - , рекла је једна мајка чије дете похађа ову школу.

Додаје и да је само једна учитељица држала наставу.

- Колегиница је суспендована аутоматски по пријави родитеља, без икаквог утврђивања чињеничног стања, јер "то је по закону". Ово није само подршка колегиници већ вапај просветних радника за престанком понижења и неуважавања наше професије и нашег положаја, у нади да ће се у систему образовања реализовати нове реформе, које ће заштити права просветног радника онако како он то заслужује, без омаловажавања или довођења у веома тешку ситуацију, како професионално тако и психолошки - , навео је колега суспендоване учитељице у писму Куриру.

У школи су рекли да неће давати саопштења, већ да ће "саопштење ићи преко Министарства просвете". Одговори од Министарства просвете нису добијени до објављивања овог текста.

Подсетимо, у овој школи се средином октобра појавила шуга.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: