Ovaj 27-godišnji tik-toker svojim je pratiteljima davao medicinske savete, ali je na internetu i prodavao lekove s lažnim barkodom 123456789101112. U nedelju uveče priveden je i kasnije uhapšen nakon što se navodno pokušao provući mimo obezbeđenja u bolnicu Helen DŽosep u Johanesburgu.

Objavljivao snimke iz bolnice

Internetom su počele da kruže snimci njegovog privođenja, a Lani je navodno pokušao da zaobiđe osiguranje noseći hiruršku masku i stetoskop. Lani je pokušao da pobegne policiji skočivši kroz prozor kupatila, ali policija ga je uspela uhvatiti.

Odelenje za zdravstvo pokrajine Gauteng objavilo je saopštenje osuđujući Lanijeve postupke.

- Lani je uhvaćen malo pre 20 sati maskiran u majicu s kapuljačom i noseći hiruršku masku sa stetoskopom oko vrata. Prethodno je ušao u istu ustanovu kako bi pripremio obmanjujući sadržaj pod izgovorom da je kvalifikovani lekar - rekli su.

U svojim videima, na sada uklonjenoj TikTok stranici, Lani je tvrdio da je diplomirao medicinu na univerzitetu Vitvatersrand u Johanesburgu. Međutim, institucija je odbacila ovu tvrdnju.

Pušten na slobodu

Prema BBC-ju, Lani je pokušao obmanuti vlasti rekavši da se zove dr. Sanele Zingelva te da je stažista druge godine u bolnici u provinciji Tembisa. Pravi dr. Zingelva je tada otvorio slučaj protiv Lanija i optužio ga za prevaru. Zbog nedovoljno dokaza, tik-toker je pušten na slobodu, nakon čega je otvorio novi profil i objavio snimke na kojima i dalje tvrdi da je lekar, ali profil je zatim izbrisan.

BONUS VIDEO:

(Blic)