Овај 27-годишњи тик-токер својим је пратитељима давао медицинске савете, али је на интернету и продавао лекове с лажним баркодом 123456789101112. У недељу увече приведен је и касније ухапшен након што се наводно покушао провући мимо обезбеђења у болницу Хелен Џосеп у Јоханесбургу.

Објављивао снимке из болнице

Интернетом су почеле да круже снимци његовог привођења, а Лани је наводно покушао да заобиђе осигурање носећи хируршку маску и стетоскоп. Лани је покушао да побегне полицији скочивши кроз прозор купатила, али полиција га је успела ухватити.

Оделење за здравство покрајине Гаутенг објавило је саопштење осуђујући Ланијеве поступке.

- Лани је ухваћен мало пре 20 сати маскиран у мајицу с капуљачом и носећи хируршку маску са стетоскопом око врата. Претходно је ушао у исту установу како би припремио обмањујући садржај под изговором да је квалификовани лекар - рекли су.

У својим видеима, на сада уклоњеној ТикТок страници, Лани је тврдио да је дипломирао медицину на универзитету Витватерсранд у Јоханесбургу. Међутим, институција је одбацила ову тврдњу.

Пуштен на слободу

Према ББЦ-ју, Лани је покушао обманути власти рекавши да се зове др. Санеле Зингелва те да је стажиста друге године у болници у провинцији Тембиса. Прави др. Зингелва је тада отворио случај против Ланија и оптужио га за превару. Због недовољно доказа, тик-токер је пуштен на слободу, након чега је отворио нови профил и објавио снимке на којима и даље тврди да је лекар, али профил је затим избрисан.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)