Milovan Tadić osuđen je na tri godine zatvora zbog optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba "Tilt" u decembru 2015. gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo tešku telesnu povredu, od koje je on dve sedmice kasnije preminuo.

"Viši sud u Beogradu je 01. novembra 2023. godine doneo i javno objavio presudu kojom je okrivljenog Tadić Milovana oglasio krivim zbog izvršenja krivičog dela teška telesna povreda iz člana 121 stav 1 Krivičnog zakonika, pa ga je osudio na kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, u koju mu se uračunava vreme provedeno u policijskom zadržavanju.

Prilikom objavljivanja presude, predsednik veća ukratko je saopštila razloge presude, a protiv iste dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu", navode iz Višeg suda.

Tadić je 4. februara 2021. godine uhapšen pod sumnjom da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i od tada se nalazi u pritvoru. Optužen je zbog preprodaje droge, i ne tereti se za ubistva, koja se toj grupi takođe stavljaju na teret optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal.

(Mondo)

BONUS VIDEO: