Argentinski golman Emilijano Martinez je dobio nagradu Lav Jašin, odnosno izabran je za najboljeg čuvara mreže u 2023. godini i to potpuno zasluženo.

Prilikom izlaska na scenu usledila je velika sramota francuske publike jer su počeli da zvižde i psuju Martineza kada je ustao.

Nakon što je primio nagradu na binu je izašao i njegov otac Beto što je bilo pravo iznenađenje za sjajnog čuvara mreže Aston Vile. 

Martinez i njegov otac su stali sa strane kako bi dali svoj komentar o nagradi, a istovremeno je prikazan njegova sada već čuvena odbrana sa finala Mundijala.

U poslednjim momentima finala, iskusni golman je na čudesan način zaustavio francuskog napadača Kolo Muanija te meč odveo na penale gde su "gaučosi" bili bolji od "trikolora".

Foto: Profimedia

 

Dok se prikazivala odbrana publika je zviždala, a Martinez i njegov otac su delovali razočarano, kada je na scenu stupio Didijer Drogba.

Drogba je odmah jasno i glasno poručio publici da prestane sa dobacivanjem, da treba da poštuju sport i pokažu poštovanje. 

Foto: Tanjug/AP

 

Martinez je nekim svojim gestovima nakon Mundijala izazvao ozbiljan revolt francuske javnosti, pre svega ismejavanjem Kilijana Mbapea. 

Podsetimo, glavna zvezda ceremonije u Francuskoj bio je Lionel Mesi koji je osvoji svoju osmu Zlatnu loptu, namenjenu najboljem igraču sveta u protekloj sezoni. 

Foto: Tanjug/AP

 

Pored Mesija, veliku pažnju svetskih medija uživao je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Foto: Profimedia/Tviter printskrin/ Deportes 24hs

 

BONUS VIDEO: