Аргентински голман Емилијано Мартинез је добио награду Лав Јашин, односно изабран је за најбољег чувара мреже у 2023. години и то потпуно заслужено.

Приликом изласка на сцену уследила је велика срамота француске публике јер су почели да звижде и псују Мартинеза када је устао.

Након што је примио награду на бину је изашао и његов отац Бето што је било право изненађење за сјајног чувара мреже Астон Виле. 

Мартинез и његов отац су стали са стране како би дали свој коментар о награди, а истовремено је приказан његова сада већ чувена одбрана са финала Мундијала.

У последњим моментима финала, искусни голман је на чудесан начин зауставио француског нападача Коло Муанија те меч одвео на пенале где су "гаучоси" били бољи од "триколора".

Фото: Профимедиа

 

Док се приказивала одбрана публика је звиждала, а Мартинез и његов отац су деловали разочарано, када је на сцену ступио Дидијер Дрогба.

Дрогба је одмах јасно и гласно поручио публици да престане са добацивањем, да треба да поштују спорт и покажу поштовање. 

Фото: Танјуг/АП

 

Мартинез је неким својим гестовима након Мундијала изазвао озбиљан револт француске јавности, пре свега исмејавањем Килијана Мбапеа. 

Подсетимо, главна звезда церемоније у Француској био је Лионел Меси који је освоји своју осму Златну лопту, намењену најбољем играчу света у протеклој сезони. 

Фото: Танјуг/АП

 

Поред Месија, велику пажњу светских медија уживао је и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.

Фото: Профимедиа/Твитер принтскрин/ Deportes 24hs

 

БОНУС ВИДЕО: