Glumac je pronađen mrtav u đakuziju, a sumnja se da je imao srčani udar, nakon čega se udavio. Imao je 54 godine.

Foto: Profimedia

 

 

Kako su sezone “Prijatelja” prolazile, sve više holivudskih zvezda je gostovalo u seriji. Među njima je i Brus Vilis, koji se već neko vreme bori sa demencijom.

Foto: Profimedia

 

 

Vilis se pojavio u tri epizode u šestoj sezoni popularne serije kao Pol Stivens, otac studentkinje sa kojom je Ros započeo vezu. U međuvremenu, Rejčel se spetljala sa njim, pa se Vilis, za razliku od nekih drugih gostiju, pojavio u čak tri epizode. I sve to – zbog opklade?

Metju Peri je jednom rekao da je Vilis gostovao u “Prijateljima” jer je izgubio opkladu. Peri je u svojim memoarima naveo da su on i Vilis bili veoma dobri prijatelji od trenutka kada su se upoznali na snimanju filma „Ubica mekog srca“.

Emi za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji

Nakon što je Vilis izgubio opkladu, gostovao je u šestoj sezoni Prijatelja kao Pol Stivens, otac devojke sa kojom se zabavljao Ros Geler (Dejvid Švimer). Tokom tri epizode ​​u kojima se pojavio, Pol je imao i kratku romansu sa likom DŽenifer Aniston, Rejčel Grin. Vilisov nastup čak je rezultirao i pobedom na Emiju za najboljeg gostujućeg glumca u humorističnoj seriji. Peri i Vilis su se ponovo ujedinili nekoliko godina kasnije na nastavku filma The Whole Nine Yards koji je bio neuspešan na blagajnama.

Vilis je, napisao je Peri, bio uz njega kroz teška vremena i borbu protiv zavisnosti.

BONUS VIDEO: