Smrt Metjua Perija, koja je nastupila usled davljenja u sopstvenom džakuziju, šokirala je svet, njegove brojne fanove, bivše ljubavi i mnogo, mnogo poznatih i nepoznatih ličnosti.

Među onima koji su pogođeni odlaskom jednog od najduhovitijih glumaca našeg doba jeste i Jelena Đoković, koja je pročitala njegovu autobiografiju "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar".

Ona se na svom Instagramu osvrnula na neke njegove delove i podelila svoje mišljenje o tome kako su njegove traume iz detinjstva našle način da utiču na čitav njegov život do samog kraja.

Foto: Profimedia

 

 

- Pročitala sam njegovu knjigu početkom godine. Uvek je bio preblizu smrti sa bolom. Previše je neverovatnih glumaca koji su uneli smeh u naše živote, a bili su povređeni i patili iznutra. Zaista previše. Živeće u mojoj kući zauvek. Svakog dana. Tako je već 15 godina... Počivaj u miru, napisala je ona u objavi.

Jelena se osvrnula na život Metjua Perija i detalje koje je izneo u svojoj autobiografiji, a posebno tužno joj je bilo to kako je on, zapravo, opisivao svoje detinjstvo.

- Detinjstvo... Definicija našeg detinjstva... NJegovo detinjstvo bilo je... takvo da se osećao napušteno. On ne krivi svoje roditelje. Potrošio je milione na terapije kako bi razumeo stvari. Milione na programe detoksikacije... Nikada se nije osećao željeno. I nikada nije shvatio ko je on. Ova knjiga je definitivno vredna čitanja, govorim o njoj već mesecima, ispričala je Jelena Đoković.

Foto: Profimedia

 

 

Jeleni je posebno bilo tužno da čita o delu njegovog detinjstva kada je sa 5 godina sam putovao avionom. 

- Kad sam imao 5 godina, putovao sam sam avionom iz Montreala, gde sam živeo s mamom, u Los Anđeles, gde je živeo moj tata. Bio sam ono što se zove "maloletnik bez pratnje". To je bilo tipično za to vreme, mada nije ispravno. Možda sam na milisekundu mislio da će to biti uzbudljiva avantura, a onda sam shvatio da sam premlad da budem sam i da je sve to toliko strašno. Nek neko dođe da me pokupi! Imao sam pet godina. Da li su svi ludi? Stotine hiljada dolara sam zbog ovoga potrošio na terapije, pisao je Metju Peri.

- Kada imaš pet godina, usamljen si i uplašen: to je trauma, napisala je Jelena Đoković, podelivši nekoliko odlomaka iz knjige Metjua Perija o tom samostalnom putovanju petogodišnjaka avionom, koje je toliko uticalo na njegov razvoj.

Jelena je podeila i odlomak u kome piše da su mu, kao dvomesečnoj bebi, zbog neprekidnog plakanja i grčeva koji su ga mučili, davali barbiturate, pa navela:

- Drogiran kao beba. Drogiran kao odrastao čovek. Mnogo mi ga je žao. Stvarno je radio najbolje što je mogao sa svom tom boli uz koju je rastao, napisala je Jelena.

(Glossy)

BONUS VIDEO: