Смрт Метјуа Перија, која је наступила услед дављења у сопственом џакузију, шокирала је свет, његове бројне фанове, бивше љубави и много, много познатих и непознатих личности.

Међу онима који су погођени одласком једног од најдуховитијих глумаца нашег доба јесте и Јелена Ђоковић, која је прочитала његову аутобиографију "Пријатељи, љубавници и велика страшна ствар".

Она се на свом Инстаграму осврнула на неке његове делове и поделила своје мишљење о томе како су његове трауме из детињства нашле начин да утичу на читав његов живот до самог краја.

Фото: Профимедиа

 

 

- Прочитала сам његову књигу почетком године. Увек је био преблизу смрти са болом. Превише је невероватних глумаца који су унели смех у наше животе, а били су повређени и патили изнутра. Заиста превише. Живеће у мојој кући заувек. Сваког дана. Тако је већ 15 година... Почивај у миру, написала је она у објави.

Јелена се осврнула на живот Метјуа Перија и детаље које је изнео у својој аутобиографији, а посебно тужно јој је било то како је он, заправо, описивао своје детињство.

- Детињство... Дефиниција нашег детињства... Његово детињство било је... такво да се осећао напуштено. Он не криви своје родитеље. Потрошио је милионе на терапије како би разумео ствари. Милионе на програме детоксикације... Никада се није осећао жељено. И никада није схватио ко је он. Ова књига је дефинитивно вредна читања, говорим о њој већ месецима, испричала је Јелена Ђоковић.

Фото: Профимедиа

 

 

Јелени је посебно било тужно да чита о делу његовог детињства када је са 5 година сам путовао авионом. 

- Кад сам имао 5 година, путовао сам сам авионом из Монтреала, где сам живео с мамом, у Лос Анђелес, где је живео мој тата. Био сам оно што се зове "малолетник без пратње". То је било типично за то време, мада није исправно. Можда сам на милисекунду мислио да ће то бити узбудљива авантура, а онда сам схватио да сам премлад да будем сам и да је све то толико страшно. Нек неко дође да ме покупи! Имао сам пет година. Да ли су сви луди? Стотине хиљада долара сам због овога потрошио на терапије, писао је Метју Пери.

- Када имаш пет година, усамљен си и уплашен: то је траума, написала је Јелена Ђоковић, поделивши неколико одломака из књиге Метјуа Перија о том самосталном путовању петогодишњака авионом, које је толико утицало на његов развој.

Јелена је подеила и одломак у коме пише да су му, као двомесечној беби, због непрекидног плакања и грчева који су га мучили, давали барбитурате, па навела:

- Дрогиран као беба. Дрогиран као одрастао човек. Много ми га је жао. Стварно је радио најбоље што је могао са свом том боли уз коју је растао, написала је Јелена.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: