Kako se nezvanično saznaje, motiv napada bile su ranije nesuglasice između prebijenog dečaka i napadača.

- Incidentu koji se dogodio oko 21 čas prethodila je verbalna rasprava u autobusu kojim se povređeni dečak vraćao kući a zatim je na putu do kuće došlo i do obračuna sa jednim vršnjakom sa kojim se povređeni svađao. U "pomoć" napadaču priskočilo je još pet dečaka koji su prebili oštećenog i ostavili ga bespomoćnog na ulici - priča izvor upoznat sa tokom istrage.

Povređeni dečak primljen je u beogradsku dečiju bolnicu u Tiršovoj gde su mu konstatovane povrede u vidu rasekotina, podliva i kontuzionih povreda. Kako su konstatovali lekari, zadobio je više udaraca u predelu glave i trbuha i gubio je svest, a posle povreda imao je osećaj mučnine.

Osim povreda na glavi, maloletnik je zadobio i otoke na nadlaktici i potkolenici a njegov otac kaže da ima i pet kopči od ušivanja na usni i pet na glavi, kao i da ima nagnječenja krvnih sudova u predelu glave.

Nakon opservacije dečak je zadržan u Tiršovoj na Odeljenju neurohirurgije ali je sutradan pušten na kućno lečenje.

Uviđaj na mestu incidenta izvršili su službenici iz policijske stanice Stara Pazova a otac prebijenog dečaka kaže da je policija dobro i savesno obavila svoj deo posla te da je pronašla vinovnike tuče i privela ih nadležnom javnom tužiocu na saslušanje.

Kako se nezvanično saznaje, pretučeni dečak i napadači se poznaju od ranije. Slučaj je preuzelo nadležno javno tužilaštvo koje će nakon određivanja stepena povreda dečaka odlučiti za koje će krivično delo teretiti šestoricu maloletnih nasilnika.

(Blic)

BONUS VIDEO: