Čak i kada nije u regionu, Novak Đoković je glavna tema.

Najbolji srpski sportista trenutno se priprema za nastup na turniru u Parizu - gde je već privukao mnogo pažnje, a jedan detalj iz glavnog grada Francuske komentarisao je i predsednik Hrvatske Zoran Milanović. Političar je video fotografiju na kojoj su Đoković i hrvatski premijer Plenković, pa je to iskoristio za politički obračun.

Prokomentarisao je Milanović kako je Novak Đoković rusofil, pokušavajući da se politički obračuna sa Plenkovićem koji mu je već godinama rival.

Sve ovo stiglo je kao odgovor na političku odluku koju je Hrvatska donela pre nekoliko dana, na sednici Ujedinjenih nacija.

 

 

- Čekamo da nam veliki dedramatizator (Andrej Plenković) objasni što su to zapravo napravili. Plenković se slikao s Novakom Đokovićem. To je inače onaj rusofil. Genijalni sportista, za kojeg u principu navijam, ali rusofil. Istovremeno se obračunava sa saborskim zastupnicima koji su glasali protiv uvlačenja Hrvatske u rat i obuke vojnika za rat u Ukrajini - jer gledaju hrvatske interese - ali nema problema da se slika s ljudima koji su otvoreno na strani Moskve - rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković gledao je finale Svetskog prvenstva u ragbiju, a u Parizu je fotografisan u društvu najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića i francuskog predsednika Emanuela Makrona. Ta fotografija nastala je samo nekoliko dana nakon što je Hrvatska na sednici Generalne skupštine UN glasala protiv humanitarnog primirja u Gazi.

BONUS VIDEO:

(Mondo)