Чак и када није у региону, Новак Ђоковић је главна тема.

Најбољи српски спортиста тренутно се припрема за наступ на турниру у Паризу - где је већ привукао много пажње, а један детаљ из главног града Француске коментарисао је и председник Хрватске Зоран Милановић. Политичар је видео фотографију на којој су Ђоковић и хрватски премијер Пленковић, па је то искористио за политички обрачун.

Прокоментарисао је Милановић како је Новак Ђоковић русофил, покушавајући да се политички обрачуна са Пленковићем који му је већ годинама ривал.

Све ово стигло је као одговор на политичку одлуку коју је Хрватска донела пре неколико дана, на седници Уједињених нација.

 

 

- Чекамо да нам велики дедраматизатор (Андреј Пленковић) објасни што су то заправо направили. Пленковић се сликао с Новаком Ђоковићем. То је иначе онај русофил. Генијални спортиста, за којег у принципу навијам, али русофил. Истовремено се обрачунава са саборским заступницима који су гласали против увлачења Хрватске у рат и обуке војника за рат у Украјини - јер гледају хрватске интересе - али нема проблема да се слика с људима који су отворено на страни Москве - рекао је председник Хрватске Зоран Милановић.

Хрватски премијер Андреј Пленковић гледао је финале Светског првенства у рагбију, а у Паризу је фотографисан у друштву најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића и француског председника Емануела Макрона. Та фотографија настала је само неколико дана након што је Хрватска на седници Генералне скупштине УН гласала против хуманитарног примирја у Гази.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо)