Povrće koje sataraš ima u sebi dosta vlakana i vitamina, a uvek ćete poželeti da ga spremite iznova. Potrebno je malo sastojaka, ali svežih:  

Sastojci:

1 praziluk
1 manja tikvica
2 glavice crnog luka
6 svežih paprika
3 veća paradajza
suvi začin
ulje

Foto: Printskrin/Jutjub/Jelajelena Petrovic

 

Način pripreme:

Isecite praziluk na krugove kao i crni luk na tanke krugove. Propržite pa dodajte papriku, tikvice i dodajte suvi začin i izmešajte. Pržite da se fino ukrčka i tečnost ispari. Dodajte iseckanu papriku pa je pržite da omekša, a na kraju dodajte oljuštenu papriku. Kad tečnost lepo ispari da ostane malo isključiti. Kao prilog uvek možete napraviti krompir pire. Polizaćete prste uz ovaj recept!

BONUS VIDEO: 

https://video.novosti.rs/zanimljivosti/video/8824-zivot-u-ruzicastom-muhli-trava-odusevljava-posetioce-kineskog-liuzhoua#brid_cp_my-player