Uz ime glumca Zorana Cvijanovića često vezujemo epitet legendarni, što je odavno opravdao brojnim ulogama. Sve likove koje je oživeo u pozorištu, na filmu i televiziji, publika je prepoznala na prvu loptu.

Utisak je da mu komedija najbolje leži i da je upravo uloge koje su nas nasmejavale do suza, tumačio s posebnom lakoćom. To ne bi bilo tako da očigledno nije rođen za glumu. Ali, iako je još kao dečak u petom razredu osnovne škole počeo da pohađa časove glume u dečjoj dramskoj grupi Bate Miladinovića i Anite Brzanović, ona nije bila njegov prvi izbor.

Završio je gimnaziju i upisao je Stomatološki fakultet, ali nije diplomirao.

Foto: ATA images

 

 

- U tom periodu je moj brat već bio na stomatologiji. Imali smo ideju da jednog dana ortvorimo ordinaciju "Zubari Cvijanović". Brat je završio, a ja ne. Mene je život odveo nekim drugim putem - opisao je jednom glumac, koji je Fakultet dramskih umetnosti završio 1982. godine u klasi profesora Minje Dedića koju su zvali „klasa visokog rizika“. Studirao je sa: Sonjom Savić, Dubravkom Živković, Oliverom Ježinom, Suzanom Petričević, Andrejom Maričićem, Žarkom Lauševićem, Branimirom Brstinom i Svetislavom Buletom Goncićem. Sa kolegama je provodio mnogo vremena, a najčešće su bili u prostorijama fakulteta, Studentskom kulturnom centru i u kafanama „Proleće“ i „Manjež“.

Cvijanović se pored glume bavi i produkcijom, a otkako da je proslavio lik Šojke u seriji "Sivi dom" 1986. godine, posebno se pamte njegove role u seriji i filmu "Policajac s Petlovog brda", ostvarenju "Mi nismo anđeli", seriji "Otvorena vrata", filmu "Paket aranžman", "Ni na nebu ni na zemlji", "Tamna je noć", "Lepa sela lepo gore"...

(TV Ekran)

BONUS VIDEO: