Na snimku se vidi kako dvojica muškaraca, sada povređenih, napuštaju teretanu i kreću se ka najbližem izlazu i stepenicama.

Osoba sa slušalicama i crnim šeširom prilazi s leđa, zatim puca u njih i beži.

Nakon pucnjave, napadač je otrčao u suprotnom smeru i prošao tačno ispod sigurnosne kamere koja je sve snimila. Zatim je vratio pištolj u džep.

Napadač je odeven u beli duks u čijem džepu nosi pištolj. Na poleđini dukserice su crne šare. Na glavi mu je kapa sa spuštenim štitnicima za uši. Ubica nosi tamne kargo pantalone i crne atletske cipele sa belim đonom.

 

 

 

 

Inače, nakon današnje pucnjave u "Ist Gejt molu" jedna osoba je u kritičnom stanju, a druga je prebačena na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Ovo je potvrdio direktor Klinike za hirurške bolesti "Sveti Naum Ohridski" u Skoplju LJuben Arsenkov. 

- Dva pacijenta su primljena u bolnicu, reč je o dvojici muškaraca. Kod nas je zadržan jedan pacijent, koji je zbog težine povreda odmah prebačen u operacionu salu. Ovaj pacijent je trenutno na operaciji. On je u teškom stanju i radi mu se operacija zbog povreda u stomaku i grudnoj šupljini. Drugi je upućen na Kliniku za torakalnu hirurgiju. Oba pacijenta su imala prostrelne rane - objasnio je Arsenkov, prenosi makedonski list Kurir.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrđeno je da je u ovom skopskom tržnom centru došlo do pucnjave. Ekipe MUP-a su na terenu i rade na rasvetljavanju slučaja.

Inače, na Radeta Trajkovskog Šteklija je pucano na istom mestu 25. avgusta ove godine, ali nije pogođen.

Potom su maskirane osobe koje su pucale iz vozila marke "audi" stranih registarskih oznaka pobegle sa lica mesta, a vozilo je zapaljeno kod Treskog jezera prema Grčeču.

Rade Trajkovski-Štekli se povezivao i sa istragom o ubistvu mladog fudbalera Martina Januševa. Nakon prvobitnih sumnji, za Trajkovskog nisu pronađeni dokazi u istrazi ubistva i on nije optužen.

On je uhapšen u Grčkoj 2011. godine pod sumnjom da je nameštao fudbalske utakmice u Italiji. Trajkovski je potom izručen Italiji, gde je takođe bilo suđenje za veliki slučaj nameštanja utakmica u italijanskom fudbalu.

Nakon toga, Šekli je 2021. godine uhapšen u Beogradu zbog tadašnje povezanosti sa ubistvom počinjenim u Makedoniji. Za njim je raspisana i međunarodna poternica.

BONUS VIDEO: