На снимку се види како двојица мушкараца, сада повређених, напуштају теретану и крећу се ка најближем излазу и степеницама.

Особа са слушалицама и црним шеширом прилази с леђа, затим пуца у њих и бежи.

Након пуцњаве, нападач је отрчао у супротном смеру и прошао тачно испод сигурносне камере која је све снимила. Затим је вратио пиштољ у џеп.

Нападач је одевен у бели дукс у чијем џепу носи пиштољ. На полеђини дуксерице су црне шаре. На глави му је капа са спуштеним штитницима за уши. Убица носи тамне карго панталоне и црне атлетске ципеле са белим ђоном.

 

 

 

 

Иначе, након данашње пуцњаве у "Ист Гејт молу" једна особа је у критичном стању, а друга је пребачена на Клинику за торакалну хирургију. Ово је потврдио директор Клинике за хируршке болести "Свети Наум Охридски" у Скопљу Љубен Арсенков. 

- Два пацијента су примљена у болницу, реч је о двојици мушкараца. Код нас је задржан један пацијент, који је због тежине повреда одмах пребачен у операциону салу. Овај пацијент је тренутно на операцији. Он је у тешком стању и ради му се операција због повреда у стомаку и грудној шупљини. Други је упућен на Клинику за торакалну хирургију. Оба пацијента су имала прострелне ране - објаснио је Арсенков, преноси македонски лист Курир.

У Министарству унутрашњих послова потврђено је да је у овом скопском тржном центру дошло до пуцњаве. Екипе МУП-а су на терену и раде на расветљавању случаја.

Иначе, на Радета Трајковског Штеклија је пуцано на истом месту 25. августа ове године, али није погођен.

Потом су маскиране особе које су пуцале из возила марке "ауди" страних регистарских ознака побегле са лица места, а возило је запаљено код Треског језера према Грчечу.

Раде Трајковски-Штекли се повезивао и са истрагом о убиству младог фудбалера Мартина Јанушева. Након првобитних сумњи, за Трајковског нису пронађени докази у истрази убиства и он није оптужен.

Он је ухапшен у Грчкој 2011. године под сумњом да је намештао фудбалске утакмице у Италији. Трајковски је потом изручен Италији, где је такође било суђење за велики случај намештања утакмица у италијанском фудбалу.

Након тога, Шекли је 2021. године ухапшен у Београду због тадашње повезаности са убиством почињеним у Македонији. За њим је расписана и међународна потерница.

БОНУС ВИДЕО: