Dritan Abazović je, dok sam ja živ i moj sin i moj brat, poručio je otac proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, Srđan na dođeli zahvalnica crnogorskim iseljenicima u Beogradu. 

Foto: Z. Knežević

 

Podsećamo, u crnogorskoj kući u Beogradu, organizovana je svečanost povodom dodele zahvalnica istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Republikom Srbijom.

- On je ustvari moj četvrti sin, pošto već imam tri. To što je vratio imovinu crkvi, to je za ponos i diku. Svaka mu čast i njemu i njegovoj porodici. On je i dio moje porodice - kazao je Đoković.

Foto: V. Kadić

 

Abazović mu je uručio nagradu, a Đoković je naveo da su njegovi roditelji "imali jako teško odrastanje koji su morali da pobegnu iz Metohije u Crnu Goru gde su živeli do kraja rata."

- Iz kamena i krša je potekao naš ponos i dika Novak Đoković. Ponos i dika i Srbije i Crne Gore podjednako. Kada se Novak ženio, rekao mi je da će to biti na Svetom Stefanu. Pitao sam ga - zašto Sveti Stefan, tvoja zemlja je Srbija, a grad Beograd. On mi je kazao - šta si me celi život učio, to je jedna zemlja i jedan narod. Spustio sam slušalicu i plakao pola sata, toliko o vaspitanju - naglasio je Đoković.

Pobjeda

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".