Дритан Абазовић је, док сам ја жив и мој син и мој брат, поручио је отац прослављеног тенисера Новака Ђоковића, Срђан на дођели захвалница црногорским исељеницима у Београду. 

Фото: З. Кнежевић

 

Подсећамо, у црногорској кући у Београду, организована је свечаност поводом доделе захвалница истакнутим представницима црногорске дијаспоре и исељеника за њихов допринос промоцији Црне Горе и јачању веза са Републиком Србијом.

- Он је уствари мој четврти син, пошто већ имам три. То што је вратио имовину цркви, то је за понос и дику. Свака му част и њему и његовој породици. Он је и дио моје породице - казао је Ђоковић.

Фото: В. Кадић

 

Абазовић му је уручио награду, а Ђоковић је навео да су његови родитељи "имали јако тешко одрастање који су морали да побегну из Метохије у Црну Гору где су живели до краја рата."

- Из камена и крша је потекао наш понос и дика Новак Ђоковић. Понос и дика и Србије и Црне Горе подједнако. Када се Новак женио, рекао ми је да ће то бити на Светом Стефану. Питао сам га - зашто Свети Стефан, твоја земља је Србија, а град Београд. Он ми је казао - шта си ме цели живот учио, то је једна земља и један народ. Спустио сам слушалицу и плакао пола сата, толико о васпитању - нагласио је Ђоковић.

Побједа

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".