Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je dana 19. 10. 2023. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima Z. S., O. Š., M. J., S. Z. i S. Z. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima Z. S., O. Š., M. J., S. Z. i S. Z. određen iz zakonskih razloga, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Okrivljenima Z. S. i O. Š. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Okrivljenoj M. J. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica, a okrivljenima S. Z. i S. Z. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, osumnjičeni se terete da su organizovali dve kriminalne grupe, jednu čiji su pripadnici bili zaposleni u Domu zdravlja "Donja Gušterica", Kosovo i Metohija, i drugu, čiji su pripadnici bili odgovorna lica u apotekama na teritoriji centralne Srbije i Vojvodine.

BONUS VIDEO: