Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал је дана 19. 10. 2023. године донео решење којим је према окривљенима З. С., О. Ш., М. Ј., С. З. и С. З. одредио притвор, који им по том решењу може трајати најдуже 30 дана.

Притвор је према окривљенима З. С., О. Ш., М. Ј., С. З. и С. З. одређен из законских разлога, односно јер постоје особите околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке.

Окривљенима З. С. и О. Ш. на терет је стављено извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела и злоупотреба службеног положаја.

Окривљеној М. Ј. на терет је стављено извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела и злоупотреба положаја одговорног лица, а окривљенима С. З. и С. З. на терет је стављено извршење кривичног дела удруживање ради вршења кривичних дела и злоупотреба положаја одговорног лица у саизвршилаштву.

Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал, у року од три дана од пријема решења.

Подсетимо, осумњичени се терете да су организовали две криминалне групе, једну чији су припадници били запослени у Дому здравља "Доња Гуштерица", Косово и Метохија, и другу, чији су припадници били одговорна лица у апотекама на територији централне Србије и Војводине.

БОНУС ВИДЕО: