U Ustanovi kulture Vuk juče je održana godišnja dodela nagrada GODUM Udruženja muzičara džez, rok i zabavne muzike, koja je okupila veliki broj istaknutih umetnika domaće scene.

Jedan od njih bio je i Dejan Cukić, jedan od omiljenih srpskih rokera, koji je na svečanost stigao u pratnji supruge Milice.

Foto: ATA images

 

 

Par je bio modno usklađen, u crnoj boji, a oni su, kao i obično, sve vreme bili nasmejani i nerazdvojni, kao i proteklih 35 godina, koliko su u srećnom braku.

Gotovo da nema osobe na našim prostorima koja ne zna hit koji je Dejan posvetio svojoj životnoj saputnici, jednu od najlepših i najvedrijih ljubavnih pesama na našim prostorima. Mnogi su plesali uz stihove "Ja stojim ovde visok do tavanice i moja ljubav za te nema granice jer ja te volim, Milice", a ova ljubav obeležila je Cukićev život.

Kako je muzičar jednom prilikom ispričao, od detinjstva je bio zaljubljive prirode – sve dok u njegov život nije stigla Milica.

Foto: ATA images

 

 

– Zaljubljive sam prirode i već sam u prvom razredu bio zatreskan u jednu devojčicu. Bilo je tih divnih odnosa s nekim divnim ženama. Lepo je to što sam sa većinom u prijateljskim odnosima, bar na Fejsbuku. Kada je Milica ušla u moj život, dosta se toga promenilo – otkrio je Cukić u ispovesti za Kurir pre nekoliko godina.

Prema njegovim rečima, oni su se najpre sretali na žurkama tokom osamdesetih i u mladosti bili u turbulentnoj vezi, a potom se skrasili i ostali zajedno decenijama.

– Upoznali smo se na žurki, tad smo bili klinci, početak osamdesetih. Uglavnom smo se na taj način sretali. Imali smo burnu vezu prvih nekoliko godina - te jesmo, te nismo zajedno. Onda smo se zakucali zajedno i ovog juna proslavili smo 33 godine braka – ispričao je pre dve godine.

Cukići su tokom duge ljubavi dobili dvoje dece – sina Aleksu i ćerku Anu, za koje je muzičar rekao da su "pametniji od njega": sin je završio Elektrotehnički fakultet, dok je ćerka psihološkinja. Što se tiče Milice, ona je muzejska savetnica u Muzeju primenjenih umetnosti, u Odseku za obrazovanje i komunikacije.

Foto: ATA images

 

 

Prema Cukićevim rečima, ne postoji tajna dugog i srećnog braka, ali on veruje da je jedna od ključnih stvari poverenje.

– Mislim da je to nešto što smo izgradili kroz tih nekoliko godina nepoverenja. Podrška jedna drugom je ono što je najvažnije. Ne verujem u formule za brak ili bilo šta. Formula je da se potrudiš. Strpljenje, poverenje i razmišljanje jedno o drugom su najvažniji – rekao je muzičar, koji je jednom prilikom za Story na pitanje gde živi savršena žena odgovorio:

– Živi sa mnom. Ne dam vam adresu!

BONUS VIDEO: