Osumnjičeni je danas, po otpuštanju iz prihijatrijske ustanove u kojoj je bio smešten radi lečenja nakon izvršenja krivičnog dela, priveden i saslušan u Višem javnom tužilštvu u Beogradu.

Branio se ćutanjem, a nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne duže od deset godina za krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Filip V. se tereti za teško ubistvo i dva krivična dela nasilje u porodici.

Kako se sumnja on je 19. septembra oko 18 sati ispred svoje porodične kuće u Surčinu najpre fizički napao oca, oborio ga na beton i zadao mu više udaraca pesnicama po glavi i telu. Kada mu je majka rekla da prestane da tuče oca, Filip V. je i nju više puta udario pesnicama u predelu glave usled čega je pala i zadobila prelom jagodične kosti ispod oka. 

Potom mu je sestra, koja živi u susednoj kući, rekla da se smiri, a on joj je rekao da će i ona videti "svoga boga", pa je krenuo ka njenoj kući, ali je ona uspela da se zaključa u kupatilu sa svojom maloletnim ćerkom.

Osumnjičeni se vratio do svoje porodične kuće gde je uzeo metalnu šipku kojom je oca uradio više puta po glavi i telu, i zadao mu teške telesne povrede usled kojih je on dva dana kasnije preminuo i bolnici.

BONUS VIDEO: