Prema pisanju slovenačkih medija, nastavnik je učenika uhvatio za vrat, odgurnuo ga i ubo ga tri puta hemijskom olovkom. Dečak je lakše povređen. 

Uprava škole suspendovala je nastavnika sa nastave, a policija istražuje.

U Policijskoj upravi Kranj potvrdili su za STA da su se početkom oktobra obračunali sa napadom u jednoj od osnovnih škola, ali ne otkrivaju detalje, kako su naveli, zbog zaštite ličnih podataka, sekundarne viktimizacije žrtve i odredbe Krivičnog zakonika.

Policijski službenici vrše uviđaj protiv jedne osobe zbog sumnje da je počinila krivično delo i sve informacije prijaviće nadležnom državnom tužilaštvu, naveli su.

Direktorka škole je odmah reagovala na incident i pokrenula sve postupke, potvrdila je ona za portal 24ur.com. Ona je napisala da je odmah nakon incidenta intervjuisala oca, učenika, nastavnika i druge učenike iz odeljenja u kojem se incident dogodio, a potom o svim informacijama obavestila policiju. Takođe je obavestila ministarstvo i školsku inspekciju i konsultovala se sa njima o merama.

Ona je za STA potvrdila i da je profesorka prošlog oktobra dobila prvo pismeno upozorenje zbog neprikladne verbalne komunikacije sa učenicima.

Otac napadnutog učenika: Učitelj je mog sina uhvatio za vrat i ubo ga tri puta, nije bilo posebnog razloga

Otac napadnutog studenta je za kranjski portal Trma govorio o incidentu. 

- Bio sam u školi vrlo brzo nakon incidenta. Moj sin je tri puta izboden olovkom. Napala ga je učiteljica, odgurnula i zgrabila za vrat. Nije bilo posebnog razloga, samo nekoliko rečenica između njega i mog sina, koji je iznenada doživeo fizički napad pred drugovima iz razreda. Ovde naglašavam da potpuno razumem da nije lako sa decom koja odrastaju, ali učitelj nikada ne bi smeo da tako ceni grupu - rekao je dečakov otac.

Ispričao je i šta se dogodilo nakon što je stigao u školu.

- Kada sam po dolasku u školu pokušao da započnem razgovor sa nastavnikom, bio je grub prema meni ili me je optužio za sve što je moguće da prikrije ono što je uradio. Odgovorno su se ponašali u školi, direktor je pokrenuo sve postupke. Prijavili smo incident u PU „Kranj, gde su već znali nakon što je incident prijavila škola. Otišli ​​smo kod lekara, ubod olovkom se desio u predelu struka, podlaktice, ali i po licu – srećom nije bilo. ozbiljne posledice - dodao je otac. 

U Policijskoj upravi Kranj dodaju da nemaju toleranciju za bilo kakav vid nasilja. U osnovnim i srednjim školama, dodaju, redovno se sprovode preventivne aktivnosti na temu prevencije svih oblika nasilja, a žrtve se podstiču da prijave nasilje policiji.

BONUS VIDEO:

NASILJE U ŠKOLAMA MORA DA PRESTANE - Protesti prosvetara u Beogradu, Vranju, Trsteniku, Nišu...

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".