Psi su od čovekovog postanka njegovi najbolji prijatelji. Zajedno su se razvijali, pa je samim tim veza između ljudi i ovih plemenitih životinja postala neraskidiva. Psi, kao i mačke i još mnoge pitome životinje zahtevaju da se neko brine o njima duži niz godina, a zahvaljuju tako što izmame osmeh  na licu, pružaju ljubav na jedan specifičan način.

Foto: Profimedia

 

Sa druge strane, savremeni život je na neki način "odvojio" pojedine ljude od pasa tako da ih napuštaju. Tada se pojavio  problem nezbrinutih pasa ili u narodnom govoru rečeno lutalica. Grad Beograd je uspeo da se izbori sa ovim problemom, ali ruralne sredine još biju bitku sa psima lutalicama koje su formirale čopore. 

Doktorka veterine Mina Sekulić, govorila je o problemu lutaluca, ali i još mnogim temama vezanim za pse. Dolaze hladniji dani, sa njima virusi i bakterije koje ugrožavaju imunitet naših četvoronožnih drugara. Zbog toga je neophodno povesti računa o načinu ishrane, pa čak i o oblačenju. 

Foto: Profimedia

 

O intuiciji psa, pansionima i zbog čega trče za kolima i kako je najbolje postupiti sa životinjom kada odlazimo na put, pogledajte u videu ispot teksta. 

VIDEO INTERVJU: