Пси су од човековог постанка његови најбољи пријатељи. Заједно су се развијали, па је самим тим веза између људи и ових племенитих животиња постала нераскидива. Пси, као и мачке и још многе питоме животиње захтевају да се неко брине о њима дужи низ година, а захваљују тако што измаме осмех  на лицу, пружају љубав на један специфичан начин.

Фото: Профимедиа

 

Са друге стране, савремени живот је на неки начин "одвојио" поједине људе од паса тако да их напуштају. Тада се појавио  проблем незбринутих паса или у народном говору речено луталица. Град Београд је успео да се избори са овим проблемом, али руралне средине још бију битку са псима луталицама које су формирале чопоре. 

Докторка ветерине Мина Секулић, говорила је о проблему луталуца, али и још многим темама везаним за псе. Долазе хладнији дани, са њима вируси и бактерије које угрожавају имунитет наших четвороножних другара. Због тога је неопходно повести рачуна о начину исхране, па чак и о облачењу. 

Фото: Профимедиа

 

О интуицији пса, пансионима и због чега трче за колима и како је најбоље поступити са животињом када одлазимо на пут, погледајте у видеу испот текста. 

ВИДЕО ИНТЕРВЈУ: