U Srbiji će ujutru biti maglovito, a tokom dana pretežno sunčano i toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura biće od četiri do 15, a najviša od 25 na istoku do 30 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će nakon svežeg jutra, u toku dana biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće od 10 do 15, a najviša oko 29 stepeni.

Sutra značajna promena vremena

"Danas pretežno sunčano i toplo sa maksimalnim temperaturama od 25 do 30 stepeni.

Sutra značajna promena vremena: naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima, jakim severozapadnim vetrom i padom temperature, koje će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, posle podne i uveče proširiće se na celu zemlju. U ponedeljak umereno oblačno, sveže i suvo. Od utorka česta naoblačenja s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz temperaturne oscilacije, odnosno učestale smene toplog i hladnog vremena", navodi se u najavi RHMZ.

Foto: Printskrin/RHMZ

 

 

Upaljen meteo alarm

Zbog visokih temperatura u celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

Foto: Printskrin/RHMZ

 

 

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

BONUS VIDEO: