У Србији ће ујутру бити магловито, а током дана претежно сунчано и топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и умерен, јужни и југозападни ветар. Најнижа температура биће од четири до 15, а највиша од 25 на истоку до 30 степени на западу Србије.

У Београду ће након свежег јутра, у току дана бити претежно сунчано и топло. Најнижа температура биће од 10 до 15, а највиша око 29 степени.

Сутра значајна промена времена

"Данас претежно сунчано и топло са максималним температурама од 25 до 30 степени.

Сутра значајна промена времена: наоблачење са кишом, локалним плјусковима, јаким северозападним ветром и падом температуре, које ће ујутро и пре подне захватити северне и западне крајеве Србије, после подне и увече прошириће се на целу землју. У понедељак умерено облачно, свеже и суво. Од уторка честа наоблачења с кишом и локалним плјусковима са грмлјавином уз температурне осцилације, односно учестале смене топлог и хладног времена", наводи се у најави РХМЗ.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

 

 

Упаљен метео аларм

Због високих температура у целој Србији данас је на снази жути метео аларм, што значи да је време потенцијално опасно.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

 

 

Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике", наводи се на званичном сајту РХМЗ.

БОНУС ВИДЕО: