Rale je pre više od dve decenije radio kompletan album za Radićevu, a na njemu se našla i pesma "Preko". Album je snimljen i izdat 2002. za "Grand produkciju", čiji je direktor i tada bio Saša Popović. Sve je bilo u najboljem redu dok na adresu "Granda" nije stigla tužba od poznatog svetskog benda Ramštajn.

Foto: Printskrin/Instagram /estradni.arhiv •

 

Saši u početku ništa nije bilo jasno. Međutim, kada je video šta piše u tužbi i da je plava koverta stigla zbog albuma Indire Radić, Popović je ostao šokiran. Brzo je pozvao kompozitora i krenuo da viče na njega zašto on nije bio obavešten da pesma nije original, navodi izvor. 

Foto: ATA images

 

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - priča Rale kroz smeh i dodaje:

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim."

Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - rekao je kompozitor.

Kurir

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".