Rasta se prisetio kako je izgledalo hapšenje i šta je rekao kumu: 

 -Moja podsvest je to negde osećala i ja sam i kumu pre hapšenja govorio: "Kume, desiće se nešto". Moje unutrašnje biće je mnogo jako i slušam ga stalno i verujem mu - rekao je repe u emisiji Vesne Dedić "Balkanskom ulicom."

Proveo je četiri meseca u zatvoru, a još osam meseci je nosio nanogicu, tačnije bio je u kućnom pritvoru. Za to vreme nije tražio psihologa, nije plakao već je koristio unutrašnje monologe za pronalaženje sebe i pisanje pesama. Dodao je da se u životu sve događa sa razlogom.  

Otkrio  je da li se plaši dati odgovor gde je bio ćerci Tari kada bude vreme za to: 

- Generalno da, ali mislim da neću morati baš mnogo da čekam da poraste s obzirom na to da je ona sada već velika i da ja njoj polako objašnjavam celu tu situaciju. Nije mi svakako prijatno ali to je nešto što je moja obaveza, kao što uvek govorim, moram da budem dosledan sebi, ne volim da držim svoje dete u iluziji. Sada je došao taj momennat kada ja njoj već sve polako objašnjavam, mislim i da je film odlična priča i da će ona to moći da vidi.

 

 

Zatim je detaljno opisao kako je izgledalo hapšenje: 

- Mene je policija prvo presrela na ulici. Mene su prvo tu lišili slobode pa su me na kraju vodili u stan gde je vršen pretres - kaže Rasta i nastavlja:

- Bio sam na Dorćolu, nalazio se sa mojim Alenom Sakićem, sinom Sinana Sakića i bukvalno u tom momentu kada smo se nas dvojica nalazili tada je prolazila policija, zaustavila se i tu je pronašla izvesnu količinu marihuane kod mene, gde me je dovela u stanicu, a nakon stanice su me odveli u stan. Rekao sam im tada sve što oni znaju, da li konzumiram marihuanu, a tog dana sam imao makar 20 storija na Instagramu na kojima se to vidi. Nije prijatno, opet kažem, ali sve neke stvari su morale da se dese.

Majka je dolazila u posetu, a bila je i njegova najveća podrška i tokom hapšenja, kako Rasta kaže, rekao: "U životu neću više da dolazim u onaj kraj, ni u kafić čak".

- Ja to moram da kažem, moja majka je čak i u toj situaciji bila pribrana i bila uz mene u svakom momentu. I dok su me hapsili mene je moja majka grlila i tako smo se i pozdravili. Sedela je ustanu sa mnom. Ja sam bio sa lisicama pozadi, sedeo sam na krevetu, ona je sedela pored mene sve vreme i grlila me. Govorila mi je da će biti sve u redu. Ona mi je bila najveća podrška, ona mi je bila i u poseti u CZ-u - priča Rasta.

 

 

(Srbija danas)

BONUS VIDEO: