Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je da je Izrael u ratnom stanju. S druge strane, palestinsko ministarstvo zdravlja je saopštilo da je u napadu na pojas Gaze do sada poginula 198 osoba, a da je ranjeno njih više od 1.600.

Grupa od 55 hodočasnika iz Srbije nalazi se i dalje na aerodromu u Izraelu koji je u novom ratu sa Palestinom, prenosi Instagram nalog 192.rs

- Palestinske snage izvele su večeras napad na aerodrom, a ova fotografija zabeležena je baš u tom momentu. Žrtve sukoba između ove dve države posle 24 časa broje se u stotinama - navodi se u objavi.

 

 

Podsetimo, vladika Arsenije je ranio obavestio da su svi srpski hodočasnici dobro i da su na putu ka aerodromu. Neki su iz Nemačke i Londona, a drugi su blizu granice sa Egiptom.

- U Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije. Naša grupa krenula je iz Niša 1. oktobra, jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje na Sinaj u Egipat u manastir Svete Katarine - rekao je vladika Arsenije.

BONUS VIDEO:

(Glas javnosti/Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".